Zdravniki

 

Študij medicine na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani je dokončal leta 1995. Z letom 1996 je pričel opravljati specializacijo iz področja ortopedije, ki jo je zaključil leta 2001. Po končani specializaciji je opravil dodatna izobraževanja v specializiranih bolnišnicah v Nemčiji, Italiji, Franciji, na Nizozemskem, Hrvaškem in v Avstriji. Izobraževal se je pri vodilnih strokovnjakih na področju ortopedske kirurgije (P. Lobenhoffer, D. Dejour, W. Marth, G. Oberthaler, P. Neyeret., M. Strobel., P. Schoettle., G. Walch., L. Lafosse., P. Volpi., S. Guillo., N. Van Dyke, P. Collombet, B. Zifko, I. Bojanić, P. Chambat, G. Puddu, KP. Benedetto, R. Verdonk, B. Sonnery - Cottet, K. Kley).

Leta 2009 je Magistriral iz področja medicinskih znanosti, leta 2017 je opravil doktorat s področja zdravljenja nestabilnosti pogačice z rekonstrukcijo patelofemoralnega ligamenta. Od leta 2013 do leta 2017 je bil vodja oddelka za artroskopijo in športne poškodbe ortopedske bolnišnice Valdoltra, kjer je bil zaposlen do konca leta 2019. Od leta 2020 je redno zaposlen v svoji zasebni ambulanti Bisturmed v Kopru in na kliniki MD Medicina v Ljubljani, kjer izvaja tudi operativne posege.

Ukvarja se z artroskopskim in minimalno invazivnim operativnim zdravljenjem poškodb in bolezni ramenskega, kolenskega sklepa ter gležnja, pri katerih uporablja tudi računalniško tehnologijo. Na ramenskem sklepu se najpogosteje ukvarja z artroskopsko in odprto stabilizacijo sklepa, stabilizacijo AC sklepa in rekonstrukcijo poškodovane rotatorne manšete. Na kolenskem sklepu opravlja artroskopske oskrbe poškodovanih meniskusov in hrustanca, rekonstrukcije poškodovanih vezi, vključno z multiligamentarnimi rekonstrukcijami. Poleg tega opravlja stabilizacije pogačice z rekonstrukcijo medialnega patelofemoralnega ligamenta (MPFL), premikom narastišča patelarnega ligamenta in trohleoplastiko. V primerih obrabe ali deformacije kolena opravlja korektivne osteotomije v predelu kolenskega sklepa tako na stegnenici kakor na golenici. Pri omenjenih posegih uporablja navigacijo in po meri bolnika 3D natisnjena vodila. Na gležnju poleg artroskopij z zadnjimi in sprednjimi pristopi, opravlja artroskopske stabilizacije in rekonstrukcije vezi sklepa, tendinoskopije Ahilove tetive ter peronealnih tetiv, endoskopsko kalkaneoplastiko in endoskopsko zatrditev zgornjega in spodnjega skočnega sklepa.

Poleg tega uporablja biološke metode zdravljenja obrabe in poškodb sklepov in tendinopatij s trombocitno plazmo, matičnimi celicami in amnijskimi membranami.

V Sloveniji je leta 2006 vpeljal metodo stabilizacije pogačice z rekonstrukcijo medialnega patelofemoralnega ligamenta (MPFL), leta 2014 metodo rekonstrukcije anterolateralnega ligamenta (ALL) in leta 2016 je opravil prvo transplantacijo meniskusa v Sloveniji. Med prvimi je pričel s sodobnim opravljanjem osteotomij v področju kolena s pomočjo navigacije in bolniku specifično izdelanih vodil.

Organizira številne artroskopske simpozije in delavnice in je vabljen predavatelj na simpozijih in delavnicah v Sloveniji in v tujini. Je član uredniškega odbora in recenzent revije evropskega združenja za artroskopijo in športne poškodbe (ESSKA), recenzent revije Orthopaedic Journal of sports Medicine (OJSM) in član ESSKA odbora za osteotomije ter aktiven član slovenskega združenja za artroskopijo in športne poškodbe.

V letu 2019 je dobil priznanje revije VIVA za najbolj cenjenega specialista v Sloveniji.

gumb 

 

 

Je diplomiral na Medicinski fakulteti v Ljubljani leta 1996. Po diplomi je sprva specializiral na področju splošne kirurgije, nato pa na področju ortopedske kirurgije in leta 2007 prejel licenco ortopedskega kirurga.

Od leta 1997 do 2013 je deloval na oddelku za travmatologijo in ortopedijo v Splošni bolnišnici Jesenice, od leta 2013 pa deluje na oddelku za sklepno endoprotetiko v Ortopedski bolnišnici Valdoltra.

Ukvarja se z raziskovalnim delom na področju mišično-skeletnega sistema, z raziskavo vpliva lokalnih anestetikov na sklepni hrustanec je leta 2018 pridobil doktorat znanosti s področja Biomedicine na Univerzi v Ljubljani.

Na strokovnem področju se je specializiral za zdravljenje obrabnostnih in popoškodbenih sprememb kolčnega in kolenskega sklepa, ukvarja se s konzervativnim in operativnim zdravljenjem, aplikacijo injekcijskih sklepnih terapij, artroskopijo in endoprotetiko kolka in kolena. Redno se strokovno izobražuje v Sloveniji in v tujini, obiskuje strokovnjake v bolnišnicah v drugih evropskih državah in sprejema obiske kirurgov iz drugih držav v bolnišnici Valdoltra.

Je aktivni član Slovenskega združenja ortopedov in Mednarodnega združenja za artroskopijo kolčnega sklepa ISHA.

gumb

 

 

V letu 2008 je diplomiral na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani. Leta 2010 je bil povabljen na dodatno izpopolnjevanje s področja Biomedicine v Združene države Amerike, kjer je deloval pod okriljem prof. Roy D. Bloebauma iz Bone and Joint Research Laboratories, Veterans Administration. Leta 2014 je tako pridobil naziv doktor znanosti iz področja Biomedicine.

V okvirju evropskega ortopedskega združenja EFORT se je v letu 2014 udeležil mednarodne izmenjave na Švedskem v bolnišnicah Karolinska University Hospital in Sahlgrenska University Hospital, kjer je spoznal moderne načine obravnave in obdelave ortopedskih bolnikov. V letu 2016 je opravil specialističen izpit s pohvalo.

Je aktiven član evropskega združenja spinalnih kirurgov EUROSPINE in slovenskega vertebrološkega združenja. Sicer redno zaposlen na oddelku za kirurgijo hrbtenice v Ortopedski bolnišnici Valdoltra. Decembra 2021 je bil na MF v Mariboru izvoljen v naziv docenta.

Specializiran je tako za konzervativno kot operativno zdravljenje težav s področja hrbtenice.

gumb

 

  • dr. Robert Košak, dr.med., spec. ortopedske kirurgije

Dr. Robert Košak, dr. med je specialist ortoped, specializiran za obolenja hrbtenice. Medicinsko fakulteto v Ljubljani je zaključil leta 1996. Tekom študija na Medicinski fakulteti je prejel leta 1993 Prešernovo nagrado za znanstveno raziskovalno delo.

Po zaključenem študiju na Medicinski fakulteti se je leta 1997 zaposlil v Kliničnem centru Ljubljana na Ortopedski kliniki, kjer je istega leta pričel z specializacijo iz ortopedije. Leta 2000 je s področja analize obrabe kolčnih endoprotez prejel naziv magister znanosti, leta 2006 iz istega področja tudi naziv doktor znanosti. Leta 2003 je opravil specialistični izpit iz ortopedije. Že tekom specializacije je pokazal zanimanje za hrbtenična obolenja in je že v tem obdobju pričel z izvajanjem hrbteničnih operacij. Po končani specializaciji je nadaljeval delo na Ortopedski kliniki v Ljubljani, na Oddelku za kirurgijo hrbtenice, kjer je bil zaposlen do julija 2018.

Trenutno je zaposlen kot strokovni direktor v zasebnem Sanatoriju MD Medicina v Ljubljani, kjer še vedno izvaja le hrbtenične operacije. Izvaja hrbtenične operacije celotne hrbtenice, od vratne, prsne in ledvene. Ukvarja se s celotno patologijo hrbtenice. Njegovo ožje področje je zdravljenje otroških deformacij hrbtenice (skolioze). Težje deformacije izvaja kot edini hrbtenični kirurg v Sloveniji.

Iz tujine je prinesel nekaj novih metod s področja zdravljenja skolioz in jih kot edini v Sloveniji še vedno izvaja. Tako je uvedel prednji pristop zdravljenja skolioz in uvedel Growing rod MAGEC sistem pri zdravljenju skolioz najmlajših otrok. Imel je številna predavanja, objavljenih je bilo tudi več njegovih del (http://www.cobiss.si/raziskovalci.htm).

gumb

 

 

Datumi ortopedske ambulante: (16:00 - 20:00)

Jul
24

24.07.2024 08:00 - 19:00

Avg
12

12.08.2024 09:00 - 19:00

Avg
14

14.08.2024 14:00 - 19:00

Avg
19

19.08.2024 09:00 - 19:00

Avg
21

21.08.2024 14:00 - 19:00

Avg
26

26.08.2024 09:00 - 19:00

Avg
30

30.08.2024 09:00 - 14:00

tecar     udarni valovi    hiil laser    analiza drže      Trombocitna plazma      matične celice

 

 

 

 

Copyright Bisturmed d.o.o.© 2018. Vse pravice pridržane. Avtor strani. O piškotkih na spletni strani