HIL (High Intensity Laser) BTL LASER

Uporaba laserja v fizikalni terapiji je dolgo poznana metoda zdravljenja akutnih in tudi kroničnih vnetnih procesov v tkivu. V terapiji z laserjem izkoriščamo njegov fotokemični, fotomehanski in fototermični učinek. S fotokemičnim učinkom delujemo na prepustnost celic v tkivu in pospešujemo encimske procese v celici, kar končno rezultira v obnavljanju tkivne poškodbe. Fotomehanski učinek impulzov laserskega delovanja ustvarja biostimulativne valove tlaka v globokih tkivih, kar zavira prevajanje bolečine po bolečinskih živčnih vlaknih in sproža izločanje endogenih opioidov – zaviralcev bolečine, hkrati pa pospešuje regeneracijo in reparacijo degenerativnih procesov – med drugim tudi hrustančnega tkiva.

Medtem ko konvencionalni »hladni« laserski aparati razreda z močjo 0,1 W terapevtsko učinkujejo le na kožo in strukture v podkožju (do 1 cm globine), nova generacija visoko energijskih laserjev z močjo nad 5 W omogoča prodornost terapevtskih laserskih žarkov v globlje strukture do 10 cm pod kožo in zato do praktično vseh narastišč tetiv, ligamentov ter sklepov človeškega telesa.

Izjemna moč do 12W omogoča izjemno delovanje v globini in s tem vpliv na globlja tkiva in mišice. Nepretrgan, monokromatski laserski žarek močno spodbuja zdravljenje in regeneracijo večine bioloških tkiv. Izhodna moč je približno 30–50-krat močnejša v primerjavi z običajnimi hladnimi laserji. HIL laserje odlikuje skoraj neomejena globina prodiranja. To omogoča laserjem velike moči BTL sposobnost spodbujanja in zdravljenja katere koli boleče točke v telesu. Uporaba pulznega načina delovanja laserja z valovnimi dolžinami blizu 1000nm ustvarja fotomehanski val v podkožnem tkivu. To fotomehansko spodbujanje ustavi občutek bolečine in prinaša takojšnje olajšanje.

Indikacije:

 • Utesnitveni sindrom ramena, vnetje - tendinitis kit, poškodbe rotatorne manšete
 • Degenerativne spremembe hrbtenice
 • Teniški komolec, patelarni tendinitis, tendinitis Ahilove tetive
 • Artritis kolena, kolka, gležnja, ramena
 • Osteoartritis, revmatoidni artritis
 • Bolečine v križu, hernija diskusa, cervikobrahialni sindrom
 • Osteoartritis, burzitis, mialgije, poškodbe mišic in tetiv ter zvini sklepov
 • Plantarni fascitis, trn v peti


Kontraindikacije:

 • Področje oči, maligni tumorji ali sum nanje, področja endokrinih žlez ali prekordija
 • Epilepsia, febrilna stanja, nosečnost
 • Hipestetična področja, kovinski implantati, srčni spodbujevalnik (pace - maker)

 

 

Datumi ortopedske ambulante: (16:00 - 20:00)

Jun
26

26.06.2024 14:00 - 19:00

Jun
27

27.06.2024 09:00 - 19:00

tecar     udarni valovi    hiil laser    analiza drže      Trombocitna plazma      matične celice

 

 

 

 

Copyright Bisturmed d.o.o.© 2018. Vse pravice pridržane. Avtor strani. O piškotkih na spletni strani